Kategoriler
Kitap Liste

90 günde okunabilecek 12 kitap

Barış abi, üniversite sınavı bitti ve yaz tatili başladı kendimi her yönden eksik hissediyorum. Benim gibi gençlere öneriniz var mı? Sanat ve sinema konusunda kendimi geliştirmek istiyorum, önerebileceğiniz kitaplar var mı?

Var!

Sevgili Hacer, bu yorumu “Heykeller neden beyazdır?” adlı son videomun konuşma metninin yer aldığı web sitemin yorumlar kısmına yazmış. İnanmazsınız benim böyle bir web sitem var. Burada konuştuğum şeyleri orada yazıyorum. Yazmakla kalmayıp kullandığım kaynakların linklerini de ekliyorum. Ekliyorum ki konuyu daha ayrıntılı araştırmak isteyenler kaldığımız yerden devam edebilsinler.

Hazır bu yorum ve pek çok benzeri yorum da gelmişken sizlere yaz için hazırladığım bir okuma listesini paylaşayım. “Yaaa yazın da kitap okunur mu demeyin.” Okunur. Var mısınız kitaplara meydan okumaya! Challenge zamanı. Ben diyorum ki sizlere vereceğim 12 kitaplık listenin tamamını bitirebilirsiniz. Nasıl bu kadar emin olabiliyorum? Bugün 19 Haziran 2019. Videolarımı yayınlandığı gün seyredenler bunu zaten biliyor 🙂 Bugünden itibaren okulların açıldığı 16 Eylül 2019 Pazartesi sabahına kadar önümüzde tam 90 gün var. Seçtiğim 12 kitabın tamamını okumak toplam 89 saat 14 dakika sürecek. Günde en fazla 1 saatinizi ayırırsanız bunların hepsi bitebilir.

89 saat 14 dakikayı nasıl ölçtüğümü de söyleyeyim, bu videonun sponsoru da olan sesli kitap uygulaması Storytel’de bunların hepsinin profesyonel seslendirme sanatçıları tarafından okunmuş versiyonları var. Eğer okuyamam diyorsanız, oradan dinleyebilirsiniz. Üstelik ilk 14 gün ücretsiz olduğu için günde 6,5 saat dinlerseniz 12 kitabı 14 günde de bitirebilirsiniz. Ama bunu pek tavsiye etmem. Kalıcı alışkanlıklar az da olsa her gün yapılan şeylerle ortaya çıkar.

O yüzden bir taşla birkaç kuş vurmak için sizlere şunu tavsiye ediyorum. Kitap için ayırdığınız 1 saatin ilk yarısında onu dinleyin. Profesyonel bir diksiyonla kulağınızda yer etsin. Sonra kaldığınız yerden kendi kendinize ama yüksek sesle bu kez onu siz okumaya devam edin. Bu egzersizi 90 gün boyunca devam ettirebilirseniz hem yerli ve yabancı literatürden, klasik, modern, kurgusal, kurgu dışı farklı türlere ait 12 güzel kitabı bitirmiş olursunuz, hem 1 saatlik okuma zamanı su gibi geçer, hem de sürenin yarısında sesli okuduğunuz için ve bu sırada kelime dağarcığınız da gelişeceği için 90 günün sonunda güzel konuşma konusunda çok önemli bir mesafe katetmiş olursunuz.

Ne dersiniz? Var mısınız bunu yapmaya? Öyleyse başlayayım bakalım hangi kitabı neden seçtiğimi anlatmaya…

Don Kişot. Neden seçtim? Çünkü edebiyatta roman türünün başlangıcı olarak kabul edilen bu eser pek çok yazar tarafından da “gelmiş geçmiş en anlamlı kitap” olarak kabul edilir. Daha önce okumuş ya da izlemiş olabilirsiniz. Ama unutmayın iyi kitaplar birkaç kez okunmayı hak eder. Aslında gerçeklerle, hakikatle savaşa kalkışan ve en sonunda ölümün gerekliliğini kabullenen Don Kişot’un hikayesini bir de bu gözle okuyun. Hayatınızın her evresinde farklı anlamlar çıkartabileceğinize ve daha da önemlisi hayatta karşılaşacağınız durumlarda onun bazı sahnelerini hatırlayacağınıza eminim.

Orijinali iki ciltlik çok büyük bir eser. Yaz için seçtiğim versiyon Reşat Nuri Güntekin tarafından yapılmış kısaltılmış bir çeviri. O yüzden 5 saat 55 dakikada bitirebilirsiniz.

Yabancı klasik bir kurgusal kitaptan, yerli modern bir kurgu dışı kitaba geçelim: 50 soruda yapay zeka. “İnsanların yapıp makinelerin yapamayacağı şeyler var mı? Düşünen bir makine yapılabilir mi? Sadece sıfır ve 1 her şeye yeter mi? Turing kimdir? Turing testi nedir? Doğanın, yaşamın, insanların programlama dili nedir? AlphaGo dünya go şampiyonunu nasıl yendi?” gibi benim de çeşitli videolarımda değindiğim bu yapay zeka konusunu bir de Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Cem Say’dan okuyun.

İnsan nedir?  Tom Sawyer ve Huckleberry Finn’in maceralarını yazan Mark Twain’in bu kitabı bir roman değil, deneme. İlk yazıldığında sadece 250 adet basılmış. Kitabın formatı yaşlı bir adamla genç bir adam arasındaki diyalog şeklinde. Storytel’deki versiyonu da iki farklı ses tarafından okunmuş. Dolayısıyla hem okuması hem de dinlemesi sürükleyici olan bir kitap.

Morgue sokağı cinayeti. Sinema konusunda kendini geliştirmek isteyenler için seçtim bu kitabı. Çünkü yazarı Edgar Allan Poe, pek çok senaristin ilham kaynağıdır. Polisiye türünün mucidi olduğu gibi bilim kurgu türüne de katkıda bulunmuştur. Morgue Sokağı Cinayetiyse ilk modern dedektiflik öyküsü olarak kabul edilir. Sherlock Holmes ya da Hercule Poirot karakterlerini seviyorsanız onları yazanların ustasını da mutlaka okumalısınız.

Okuduktan sonra 19. Yüzyıldan 21. Yüzyıla atlayıp yerli bir yazarın satırlarına göz atmalısınız: Kan ve Gül Fantastik bir Türk polisiyesi. Kara mizah ustası Alper Canıgüz tarafından yazılan bu romanı bir çırpıda ya da 5 saat 17 dakikada okuyacağınıza eminim.

Sonra da hızınızı alamayıp şununla devam etmelisiniz: Dublörün Dilemması. Bence Murat Menteş’in en güzel romanı. Bundan tam 12 yaz önce okuduğumda “Quentin Tarantino bu kitabı görseydi kesin filmini çekerdi” diye düşündüğümü hatırlıyorum. Bugüne kadar filmini çeken olmadı o yüzden bu yaz kulaklıklarımı takıp kitabı dinlerken filmini çekmeyi planlıyorum, burada kafamda.

19 Mayıs’ta yaptığım “yürüyelim arkadaşlar” videosunda yürümenin faydalarından bahsetmiştim. Yürümenin Felsefesi kitabı bu konuyu derinleştiriyor. Yürümek, iki mesafe arasında gidip gelmek değildir sadece… Yaratıcı bir eylemdir aynı zamanda. “Çünkü” diyor bu kitap “yürüyen insan kendi üzerine çöken kaygı, haset ve korku yumaklarını çözer, varlığını yeryüzünün ebediyen yeni olan kalbine düğümler. Yürüyoruz, işte bu düğümü atmak için.”

“Acaba ölüm olmadan ölmek mümkün mü? Veya ben bensiz ölebilir miyim?” Üç yıl önce Sivrisinek Şehirde romanını tanıttığımdan beri bu kanatlı yaratık, katilini şehirde aramaya devam ediyor. Sembolik olarak. Siz bu kitabı mümkünse şehir dışında bir ağacın sessiz gölgesinde okuyun ya da dinleyin.

Şu ana kadar tavsiye ettiğim kitapların hepsini okuduğum ve beğendiğim için önerdim. Sıradaki kitabı okumadım. Yeni dinlemeye başladım. Fasa Fiso adlı bu kitap Teoman’ın kendi hayatına dair hikayeler anlattığı bir anı kitabı. Üstelik yazdıklarını yine kendisi seslendirmiş. Yaptığı Rock şarkılardan zaten sesini seviyorduk, bu kitapta yazdıklarını da sevmeye başladım. Şimdilik iyi gidiyor, tavsiye ederim.

Hazır tavsiye etmişken tavsiyelerine asıl kulak vermemiz gereken İlber Ortaylı’nın Bir Ömür Nasıl Yaşanır? kitabını atlamayalım. Gençlere, yaşlılara, öğrencilere hayatta doğru seçimler yapmaları için önerilerle dolu bu kitap. İnsan kendi kendini nasıl yetiştirir? Nasıl çalışmak gerekir? Nasıl seyahat edilir, nereleri görmek gerekir? “Ne izlemeli, ne dinlemeli, ne okumalı” kısmında 32 albümlük bir klasik müzik listesi bile verilmiş. Storytel’deki versiyonunda sadece önsözü İlber Ortaylı okuyor. Röportaj formatında yazılan kitabın geri kalan kısımlarında  İlber Hocayı Mazlum Kiper seslendiriyor. Bir de siz sesli okursanız 3 kişinin sesinden dinlemiş olursunuz.

Şimdiye kadar 10 kitap önermiş oldum. Günde 1 saat çok geliyorsa sadece 37 dakikanızı ayırarak 90 günde bu 10 kitabı bitirebilirsiniz. Gelelim en uzun süreli son iki kitabımıza.

Issız bir adaya düşsen yanına hangi kitabı alırsın diye bir soru vardır ya. Bana sorulduğunda Robinson Cruose’yu alırım diye takılıyorum 🙂 Issız bir adada tek başına 28 yıl yaşamak zorunda kalan bir adamın hikayesi olduğu için… Her yaştan kişinin özellikle yazın, özellikle deniz kıyısında, plajda okuyabileceği ya da dinleyebileceği bir roman. Eksiksiz çevirisi için 19 saat 43 dakikanızı ayırmanız gerekiyor.

Bizim klasiklerimizden Saatleri Ayarlama Enstitüsü ile ilgili daha önce ayrıntılı bir video hazırlamıştım. Ahmet Hamdi Tanpınar’ın bu eseri her ne kadar çocukluğu II. Abdülhamit döneminde geçen, Meşrutiyet ve Cumhuriyet dönemlerinde de yaşayan Hayri İrdal’ın anıları şeklinde kurgulanmış olsa da adeta zamana meydan okuyarak insanların popülerliğe ve paraya verdiği önemin, onların nasıl bir anda yüz değiştirebileceğinin altını bugün de çizmeye devam ediyor.

Evet sizler için seçtiğim kitaplar böyleydi. Unutmayın bu yaz için hazırlanmış özel bir kitap listesi. Kendinizi çok zorlamadan keyifle okuyabileceğiniz ya da dinleyebileceğiniz kitaplar. Bitirdiğinizde 6 yerli ve 6 yabancı yazardan hem modern hem klasik, hem kurgusal hem de kurgu dışı eserleri bilgi dağarcığınıza eklemiş olacaksınız. 90 günde, yazın sonuna kadar bunları tamamlarsanız kitap okuma alışkanlığınız bir daha kaybolmamak üzere kazanılmış olur. Bu hayatta hemen her şeyi kazanabilmeniz için kazanmanız gereken belki de tek alışkanlık bu!

———-

Bunlar bana yetmez derseniz listeyi genişletip 15 kitaba çıkardım. Onu da Storytel uygulamasında bulabilirsiniz. Benim favori bilim kurgularımdan biri olan Otostopçunun Galaksi Rehberi’ni de ekledim. Stephen Fry tarafından İngilizce seslendirilmiş versiyonu. Belki bir gün Türkçe çevirisini de eklerler. Belki onu da ben seslendiririm, kim bilir?

 

“90 günde okunabilecek 12 kitap” için 152 yanıt

Barış abi sinema okumak isteyen bir öğrenciyim,eğitim videolarınız bazı liselerde verilen eğitimden daha faydalı benim gibi sinemayı sevmiş,sinema okumak isteyen öğrenciler için yönetmenleri anlattığınız bir seriye başlamanız mümkün mü ?
Bazı yönetmenler var ki felsefesini çok beğeniyorum bir de senin perspektifinden öğrenmek isterim.
Kitapları okumaya hemen başlamak istiyorum bu güzel video için de teşekkür ederim.Saygılar.

Abi ben bir öneride bulunucam ilerideki videolarda dünya haritasında büyük görünen ama aslında küçük olan ülkenin nedenini araştırmama rağmen tatmin etmedi abi bu bir anlatırsan sevinirim iyi günler

BARIŞ abi ben yurt dışında yaşıyorum ve kitaplar Türkçe olmuyor Yurt dışında yaşadığım için Arapça oluyor

Zincirimin 170. gününde, Arif Ergin’in Tekvin’ini neredeyse yarılamışken “Bu bittikten sonra ne okusam?” diye düşünüyordum. Bu 12 kitap o kadar iyi geldi ki. Belki de bu vesileyle “Günde 30 Dakika Kitap Okuyacağım!” hedefimi de arttırırım. Teşekkürler Barış abi!

Barış abi merhabalar. Videonuzu izledim ve Hacer abla ile her ne kadar yaşlarımız farklı olsa da düşüncelerimizin aynı olduğunu gördüm. Ben LGS’den çıktım ve boş durmamak için okuyacak kitap ararken bu video çok iyi geldi. Umarım devamı da gelir. İleride yararlı biri olmak gururla hatırlanmak ; dolayısıyle kendimi geliştirmek istiyorum. Benim gibi düşünen gençlere önerilerinin olduğu bir video çekersen çok sevinirim.

Barış abi yazar adayları için bir video yapar mısın? Neler yapmalılar tavsiye ettiğim kitaplar var mı? Ben de yazıyorum henüz 16 yaşındayım ve wattpad platformunda bilim kurgu yazarıyım her ne kadar pek sevilen bir platform olmasa da.

Barış abi 7.sınıfa geçtim aslında derslerimde iyi ama yinede içimde bir korku var.Öğretmenim bana çok yükleniyor hep benden en fazlasını bekliyor.Seneye derslerin zorlaşacağını ve bir kere ipin ucunu kaçırırsam daha bulamayacağımı söyledi.Bundan dolayı tedirginim.Senin Farklı bir motivasyon videonu ilk YouTube a attığın günden beri hep bunalınca izliyorum tabletime indirdim.Ama bu yeterli olmuyor bana ya da benim gibilere önerilerin var mı bir motivasyon videosu daha çeker misin?

Merhaba yorumum ne kadar yardımcı olur bilmiyorum ancak kendi çapında bir şeyler yazan bir arkadaşım bazı yazarların gençken yazmaya başlayıp uzun zaman boyunca yazdıkları kitapları okumak onların gelişimini gözlemlememi sağlıyor ben de kendi hatalarımı farkediyorum demişti örnek olarak da Kinyas ve Kayra kitabını tavsiye etmişti

Barış abi merhaba ben 8. sınıfa başlayacağım bu yaz kitap okumak istiyorum , dershaneye gidiyorum bu kitaplardan hangilerini okumamı önerirsin ve bu arada dikkat dağınıklılığım var ne önerebilirsin.

Barış ağabey merhaba,

Ben 10 yaşındayım ve 5. sınıfa geçtim. Videolarınızı ilgi ile izliyorum. Bu kitaplar benim yaşııma da uygun mudur? Değilse bilim, sanat ve teknoloji konulu başka kitap önerileriniz olabilir mi?

Saygılarımla…

Tan DENİZ

Barış Abi internetteki ”meme” kültürünü tanıtan bir video çekip Türk insanının anlayabileceği şekilde sunmanı çok isterim.

Son öneri için teşekkürler Barış abi her ne kadar “Saatleri Ayarlama Enstitüsünü” okumuş olsam da yeniden okuma zevkine senin sayende ulaşmış olacağım.Başlasın 90 gün, zaman akarken ayarlasın herkes saatlerini 🙂

Merhaba Barış abi ben lise üç dil öğrencisiyim üniversiteden sonra dil alanında nasıl yükselebilirim ve dilin bize nasıl faydaları var söylermisiniz teşekkür ederim.

Merhaba Baris Abi,
Videolarinizi buyuk bir keyifle takip ediyorum. Sesinizi hafizama kaydettim, desem yeridir. Bundan sonra sitenizden de takip edip, videolarinizi kendime seslendirecegim. Ortaya koydugunuz ozveri ve emek icin cok tesekkur ederim.

Eminim hepsi çok güzel kitaplardır. Hepsini okumaya çalışacağım inşallah hep beraber başarırız. Teşekkürler Barış abi. 😊

Yaz tatilini değerlendirmenin bir yolu da kitaplar. Bu yüzden bizlere bu noktada teşvikte bulunduğun ve bizleri yönlendirdiğin için çok teşekkürler Barış abi. Ama değerlendirmenin yalnızca bir yolu kitaplar. Yaz tatili veya genel anlamıyla yaz denildiğinde akla daha az işle uğraşmak veya dinlenmek adı altında tüm gün yatmak gelmemeli. Aksine bu zamanlar kendimize en çok vakit ayırabileceğimiz, kendimizi en çok geliştirebileceğimiz zamanlar. Ben de bu yaz vaktimi yazılım geliştirerek, tasarım ve kurgu programlarında yeni bir şeyler öğrenerek benliğimizde yatan o üretici ruhu dürtmeye, uyandırmaya çalışacağım. Bu süreçte bizlere yazı değerlendirmek adına tavsiyelerde bulunmaya devam edersen çok faydalı olur. İyi ki varsin seviliyorsun abi 🙂

Barış abi ben lise 2 ye geçmiş bir öğreciyim ve ilerde uzay mühendisi olmak istiyorum bana uzay ile ilgili genel bir kitap önerebilirmisin.Eğer mesajımı okuduysan teşekkür ederim.

Barış abi YouTube’de Kitap önerisi videonu izledikten sonra bir videoya denk geldim videonun başlığı şuydu ve dikkatimi çekti “Gelecek Nesillere Sesleniyorum : Üzgünüz” Açıp alt yazılı izlemeye başladım Videoyu paylaşan yabancı bi kanal (Prince Ea) adı. Video linki ( https://youtu.be/eRLJscAlk1M ) daha fazla ayrıntıya girmiycem, demek istediğim asıl şey buna benzer Türkçe dilinde insanlarımızı bilinçlendirebilecek tek kanal sensin..

Merhaba Barış abi ben lise üç dil öğrencisiyim üniversiteden sonra dil alanında nasıl yükselebilirim ve dilin bize nasıl faydaları var söylermisiniz teşekkür ederim

Abi iyi güzelde 600 sayfalık bir kitap okuyorsam bu kitapları o sürede nasıl okuyabilirim ?

Barış abi bu kitaplar az olmuş, ben 12 kitabı bir ayda bitiririm. Biraz daha öneri verseydin keşke, seviliyorsun.

Ben yks ögrencisi olarak hem ders calisip hemde bu on iki kitabı bitirebilecekmiyim hic bilmiyorum ama insallah bitirim.
Acaba bu kitaplar sinava yonelik bize biseyler katar mi dogrusu bunu merak ediyorum.

Barış abi iyi ki bu videyu yapmışsın ancak ben zaten oluşturmuştum 🙂 Okul bittiğinden bu yana Babalar ve Oğullar ile Olağanüstü Bir Gece’yi okudum. Şu anda Vadideki Zambak’a başladım. Yürümenin Felsefesi’ni sana sürekli yorum atarak söylüyordum çok mutlu oldum. Zira ben kitaptan etkilenip geçen yaz günde 20 km ve üstü yürüyordum. Şehrin dışına gidiyor ve bilmediğim yollardan eve geri dönüyordum. Sonunda 2 haftalık bir macera sonunda ”Yürümek” adlı yazıyı yazdım. Daha da yazacaklarım var belki 2. si çıkar bu yaz:) Bu arada liseli gençlerin projesine bakarsın umarım. Bilim Nehri

Mükemmel bir video. Diğer arkadaşın gibi ben de üniversite sınavı bitmiş yapacak hiçbir sey olmamasından boşluğa düşmüştüm. Bu yüzden sizden bir ricam var sadece kitap değil her konuda kendimizi tanıyıp geliştirmemiz için bize tavsiyeler verir misiniz?

Barış abi şimdi ben bu videodan önce 3 tane kitap almıştım. kalınlar ve okumam da yavaş bu challenge a katılmak istiyorum ama ilk başta bu kitapları bitiemem lazım sence ne yapmalıyım?

Madem buradaki yorumdan yola çıktınız e bende belki sesimi burdan daha iyi duyurabilir. “Turkiye de astronot olabilmek” ile ilgili bir video hem ilgi çekici hem de benim gibi gençlere isik tutabilir.
Meslek seçemiyorum, tüm seçenekler işini eline aldıktan sonra sana yeni bir yol sunmuyor. Arastırmak, keşfetmek istiyorum cunku bundan zevk alıyorum. Ama buna olanak sunan tüm işler ülkemizde maalesef ki değersiz, kendi alanında çalışma fırsatı yok örnek olarak biyolog ve uzay mühendisliği verebilirim. Çünkü isteyip sonra da ulaşıp hayal kırıklığına uğrayacağım, beklentimi karşılayamayacak iş fırsatları olanlar bunlar ve bunlar gibileri. Fayda sağlayabileceğim bir ulkem varken baska devletler adina da calismak istemiyorum. Bir fikriniz varsa lütfen belirtin çünkü pes etme noktasına yaklaşıyorum. Şuana kadar okulda harcadığım beni bu noktaya getiren emeklerimin boşa oldugunu hissetmeye başladım. Hani üzüm bitkisi büyür de uzaması için tutunacak bir şeye ihtiyacı olur ya bende öyle hissediyorum. O tutunacak sopayı sopayı bulamazsan devrilirim ve pek gelişemem, belki de çürürüm. Ama umuyorum ki o sopayı bulacağım ve ona sımsıkı tutunacağım.

Barış abi bu kadar hızlı yanıtlayacağını düşünmemiştim çok teşekkür ederim. Kitapları temin eder etmez okumaya başlayacağım

Mükemmelsiniz .İYİ Kİ VARSIN BARIŞ ÖZCAN. İYİ Kİ….👍👍👍👍👍👍👍👍👍👌👌👌👌👌

Abi kitap listesi yaptın müzik listesi de yapar mısın? Ne tür müzik dinlemem gerektiğini bilmiyorum.Bence her müziği dinlememeliyiz.Şimdiden teşekkürler.

Olum adam burdaki yorumları okuduğunu göstermiş hatta video yapmış bununla ilgili ama nedense hala kimse buraya yazmamış. İlginç…

Barış bey merhaba. Affınıza sığınarak son yaptığım 1000 aboneye ulaşmak isimli videomda sizden ve kanalınızdan bahsettim umarım sakıncası yoktur. Size başka yerden ulaşamadığım için buradan yazdım.

Sayın Barış Özcan kitap okuma alışkanlığına dair mükemmel video sizden bir şey rica etmem gerektiğini hatırlattı. Sistem eleştirisi olarak gözüken, belki de okuduğunuz ya da duyduğunuz bir kitap- Otomatik Portakal’dan bahsetmenizi istiyorum. Mümkün mü bilmiyorum ama İlber Ortaylı’nın kitabında verdiği klasik müzik önerisinin benzeri bu kitapta da mevcut durumda. Psikolojik olarak da derin tahlillerin olduğu, düzen karşıtı ve öleceğini öğrenen bir yazarın eşine para bırakabilmek için yazdığı sonra ölmeyeceğini öğrendiği gerçeği kadar ilginç bir içeriğe sahip.

Yaptığı işe, söylediği her söze ve kendisine çok saygı duyduğum, ayrıca çok sevdiğim; değerli bir büyüğüm olduğunu düşünerek kulak verdiğim Barış abi. Öncelikle izleyici kitlenize olan ilginiz ve verdiğiniz emek, bana bireysel anlamda katmış olduğunuz her şey için teşekkür ederek size olan minnettarlığımı dile getirmek istiyorum. Burada yazıyor olduğum yorumu okumanızı umut ederek bir ricada bulunacağım sizden.Üniversite sınavına bu sene girmiş bir genç olarak, ülkemizde öğrencilere yönelik rehberliğin yetersiz olduğunun ne yazık ki bilincindeyim. Zaman zaman, genç ve kendisini en iyi şekilde yetiştirmeye çalışan bir birey olarak, akıl danışabileceğim bir başka bireye ihtiyaç duymaktayım. Sizi de pek çok alanda örnek alıyorum. Sizden ricam, sizinle iletişim kurabileceğimiz, size akıl danışabileceğimiz bir mail hesabı ya da bir iletişim hesabı oluşturmanız. Derinden beslediğim sevgi ve saygılarımla.

https://youtu.be/447mG7BrjiA Barış Bey üniversite sınavında çıkan Hacer ve arkadaşları için önerdiğiniz kitaplar için teşekkürler, ben de nacizane size öğrencilerimle çektiğimiz onların sınava hazırlık sürecini ele alan 7 dakikalık filmimizi önermek istiyorum. Umarım izlersiniz. Değerli yorumlarınızı bekliyoruz. İyi akşamlar…

Merhaba arkadaşım elimde hızlı okuma ile ilgili bir kitap var bu kitapta kelimeleri gözlerinle takip edip içinden okursan okudukça gözlerin takip etmeye alışacak ve hızlanacaksın hızlı okumanın anlama ve algılama hızını arttırdığını biliyor muydun?

Barış abi, satrançta ilerlemek için verebileceğin tavsiyeler varmı? Özelliklede taktik geliştirme konusunda. Her şey için teşekkürler…

Az önce yarım saat Don Kişot dinledim videoyu daha bu akşam izledim kitabı temin edemediğim için sesli okumamı maalesef gerçekleştiremedim. Yarın sabah ilk işim kitabı temin etmek olacak. Kitap okumayı cok istiyorum lakin teknolojinin kurbanı olarak görüyorum kendimi. Umarım bu video tekrardan kitap okumama vesile olur ve alışkanlık haline getirebilirim. Emeğinize sağlık başarılarınızın devamını dilerim. Selam olsun hedeflerinin peşinden kimseye aldırış etmeden Don Kişot gibi gidenlere;)
İyi akşamlar.

90 günde 12 kitap videosu oldukça güzeldi ama benim okuduğum kitap türlerinden birazcık uzakalar rica etsem kişisel gelişim tarzında İngilizce yada Türkçe kitap tavsiyesinde bulunabilir misiniz.

Barış abi son zamanlarda kendimi uzayı araştırmaya adadım ayda olsun farklı yeerde olsun kalan uzaylı kalıntıları var ay çok garip bir yer uzaya ayın nasıl geldiği bilinemiyor dünyanın bir parçası iken koptuğu düşünülüyor ve ayda yapılar teknolojik aletler olduğu görülüyor sizce insanlar daha önceden dünyadan ayın kopmasıyla hayatta kalanların yaptığı yapılar olabilirmi yada oradada evrim teorisi ile canlıların oluşmasıylamı orada bulunuyorlar yoksa uzaylılar dünyalıları bulmuş ve ayı bir sekme noktası olarak kullanıp dünyayın ele geçirmeyi falanmı hedefliyorlar çünkü ay üzerinde silah benzeri yapılarda görülüyor ve daha bir sürü teori tahmin aybile ilgili video çekermisin

Çok faydalı bir icerık olmus abi. Tıp fakültesi 2 .sınıf ögrencısıyım ve ingilizce bilmeden hekim olmak ıstemıyorum. İngilizce hikaye okuma ıle basladım . baska onerınız varmı. çok ıhtıyacım var

sevgili barış özcan, abim kanalınızı ilk önerdiğinde 7. sınıfa gidiyordum ve teknoloji tasarım yazısını görünce sevmediğim bir dersi anımsayıp rahatsız oluyordum. bu yüzden uzun bir süre kanalınızı takip etmedim. ancak daha sonra araştırdığım ve merak ettiğim konular üzerine yapmış olduğunuz videoları gördüm. sizi 4 yıldır takip ediyorum. her videonuz bana ilham veriyor ve sizi izledikçe kendim için iyi bir şey yapmış gibi hissediyorum. bana önyargılı olmamayı ve daha birçok şeyi öğrettiniz, araştırmalarınızı bizlerle paylaştığınız için teşekkür ediyorum. bana kendimi iyi hissettiriyorsunuz, ben de iyi hissedin istedim. iyi günler diliyorum

Merhaba baris abi unuversite bilgisayar programciligi okudum youtube ilgim var kurgulamaya arastirmaya nasil bir yol izlemeliyim iletisime gecebilirsen benimle cok sevinirim

Hi.my brother who is the solutions of the confusion or giving some idea .I m wtching your videos carefully. You are doing a very sucessfull business. you’ve inspired many people, but some ideas need effort and work to become verbs .I know that effort and work should come from us, but isn’t it a difficult utopia, not ideas and dreams for people who are afraid to work? Because working for people who are afraid of work is heavy. Illuminating the darkness, which is an effort to see our way, is perhaps impossible for those who cannot bear to see the realities in the light.so how do I turn my fear of working into love and of course the verb?

Elon Musk’ın bu günlere gelirken bir sürü engel aştığını biliyoruz.Ama o bu günlere gelirken önüne engeller yığan insanların şimdi ”büyük adam” demesine gülmesi gerekirken o,onlarla tartışmaya girmeyi tercih etti. Tesla’nın ceo’su değil artık.Gerçekten üzücü bir durum.

Barış abi ben ozan bu sene üniversite sınavına hazırlanicam bu süre zarfında motivasyon amaçlı videolarini izliyorum motivasyonumu yüksek tutmaya cabalarken sürekli aklımda olan El Capitan videosu için teşekkürler ayrıca bu video içinde uzay roketlerinin uçakların üzerinde taşındı fotoğraf ‘lar vardı bu konu hakında bir video yaparmisin

Barış abi ben hayatımı uzaya yonlendirmek istiyorum. Bana uzay zaman ve durum ile ilgili kitap onerirmisin.

Barış abi merhaba benimde bir fikrim var acaba psikolojik çöküntüye grimiş insanların bu durumdan kurtulma yöntemlerini bize anlatırsan çok mutlu olurum teşşekürler

Barış abi merhaba ben şarkı ve türkü söylemeyi çok seven birisiyim. Çocukluğumdan lise son sınıfa kadar hep söyledim okullarda önemli gün ve haftalarda. Ama liseden sonra bunu bıraktım. Çünkü sevdiğim birisi bana kadınların şarkı söylemesi caiz değil dedi. Ama şarkı söylerken çok mutluyum ve insanların beni dinlemesini seviyorum. Youtube a cover videoları atmayı düşündüm ve sonra bir anda çok korktum. Dünyadaki bütün insanların beni dinleyecek olması bana istedikleri anda ulaşabilecek olabilmeleri çok korkutucu geldi. Ve dünyada her ne kadar iyi insanlarda olsa kötü insanlarda var. Sesimi yüzümü gerçekten paylaşıp paylaşmama konusunda tereddüte düştüm. Ve sana sormak istedim. Çok büyük bir kitle tarafından takip edilen ve tanınan bir insansın. Bu konu hakkında bana neler söylemek istersin?

Abi dinlemeye başladım kitapları. Gerçekten güzel gidiyor. Bazılarını okumama rağmen dinleyince hayali olarak kurgulayaliyor insan. Emeklerin için teşekkür ederim.

Barış abi Hasan mezercı hakkında bir video yapar mısın?
Gerçek çok ilginç hikayaesi var doğruluk payı var mı anlatır mısın

Söylediğiniz kitapların hepsini okumaya çalışacağım.
Çalışacağım diyorum çünkü malum kitap fiyatları yüzünden biraz zorlanacağım. Bulabildiklerimi de kütüphaneden alacağım. Kitap önerileriniz için teşekürler. 🙂

Barış ağabey, özellikle sınavlar bitmişken meslek sahibi olmaya yaklaşan gençler için meslekler hakkında tüyo veya kendimiz için en iyi mesleği seçebilmemiz adına öğütlerde bulunabilir misin?

Merhaba barış abi, ben Doruk,
6.sınıfa hazırlanıyorum. Videolarınızı ailemle çok ilgiyle seyrediyoruz. Özellikle uzayla ilgili videolar ve öneri videolarınızı. Bu videodaki kitapları almayı da düşünüyorum. İnsanın alışkanlıklarını bırakmaması için bir video hazırlarmısınız.
Saygılarla

Doruk…

merhabalar barış abi, videolarını oldukça beğeniyorum. türk gençliğine vaktini ayırıp bir şeyler öğretmeye çalışan nadir insanlardan birisin. son videondan anladığım kadarıyla buradaki yorumları es geçmiyorsun. o halde değerlendirmek isterim. ingilizceyi geliştirmek için neler yapılmalı? gramer eksikleri nasıl giderilmeli? speaking konusunda cambly muhteşem imkanlar sunuyor bizlere ancak fiyatlar tuzlu ve maddi durumum buna el vermiyor. o yüzden senden ricam ingilizcemizi nasıl geliştirebileceğimize dair bilgilerini, deneyimlerini bir video aracılığıyla paylaşman, varsa kullanışlı ve yararlı bulduğun eserleri tanıtman. b2-b1 seviyeleri arasında takılıp kaldım ve daha fazla ilerletemedim. ilgine şimdiden teşekkürler.

Barış abi yaz tatili geldi. Senin sayende okuyacak çok güzel kitaplarım da var ancak bize bir de yazın izlenebilecek dizi ve film tavsiyeleri de verebilir misin?

Selamlar Barış abi, ben 14 taşında lgs sınavından çıkmış bir öğrenciyim. Din üzerine kitaplar okumak istiyorum ama hangi kitabı alacağımı bilmiyorum. Bu konuda bana yardımcı olacak kimse yok maalesef Ben de sana sormak istedim, Hangi kitapları Almalıyım? Bu Arada şunuda söylemek isterim ki şuan Ateist/Deist Arasında Biryerdeyim,Şimdiden Teşekkür Ederim….:)

Barış hocam muhtemelen bu yorumu görürsünüz . Hocam Amerika’daki üniversiteleri eğlenceli bir şekilde tanıtıp ve hatta imkanınız varsa oraya gidip tanıtırsanız daha iyi olur. Belki bu sayede ülkemizde öğrencilerde bu okulları görüp azimle çalışıp daha iyi yerlere gelirler.😊😊👍

Barış hocam umarım ki bu yorumu görürsünüz . Amerika’daki üniversiteleri detaylı ve eğlenceli bir şekilde tanıtıp ve oraya gidip gösterme imkanınız varsa çok iyi olur çünkü Turkiye ‘deki öğrenciler de bu okulları görüp azimle çalışırlar . 👍😊

Barış hocam bu kadar yorum içinde belki bunu zor bulursunuz ama yinede yazıyorum .Amerika ‘daki üniversiteleri tanıtıp ve hatta imkanınız varsa oraya gidip okulları sizin yorumlarınızla öğrenebiliriz .Bu sayede de ülkemizdeki öğrenciler belki azimle çalışırlar ve daha iyi yerlerde olurlar.😊😊👍

Abi senden bi şey isticem sadece öneri olsun ben normalde kitap okumaktan nefret ederim ama şaşırtıcı bi sekilde u günlerde okuduğum bi kitap var ismi USTALIK GEREKTİREN KAFAYA TAKMAMA SANATI diye bi kitap eger okumadıysan mutlaka oku yani bence

Bariş abi düşünen insan sitesinde tahrik edici söylem ler var. Senin hakkında bir bakmanı rica ediyorum

Barış Abi merhabalar. Eğitim ve kendi yolumuzu çizmemiz açısından sizin hayatınızdan ne gibi örnekler alabiliriz? Bize yol göstermesi açısından kendi maceranızı anlattığınız bir video yapsanız hiç fena olmaz. Yurt dışı , üniversite , kariyerinizde nasıl buralara geldiğinizle ilgili.

Abi ben Astronomiye ilgi duyuyorum kitap önerir misin uzayla ilgili birde (kara delik ışık saçmış nasıl mümkün olabilir her yerden yazdım ne olur video çek

Merhaba Barış abi ben lise üç dil öğrencisiyim üniversiteden sonra dil alanında nasıl yükselebilirim ve dilin bize nasıl faydaları var söylermisiniz teşekkür ederim

Merhaba barış ağabey, ilk başta benim hayatımda bir tane barış abim oldu o da rahmetli Barış manço idi. Her zaman onu örnek aldığım şarkıları ile büyüdüğüm hatta küçükken ”ben saçlarımı barış manço gibi uzatacağım” diyip 21-29 yaşları arasında saçlarımı onun gibi uzatmış bir kardeşinim.Şimdi ise iki adet barış abim oldu. Teşekkür ediyorum beni kendine ve kendini bana kazandırdığın için.Bildiklerini, araştırmalarını, düşüncelerini bıkmadan usanmadan bizlerle paylaşman bizi bilgilendirip doğruyu ve yanlışı nasıl ayırt etmemiz gerektiğini öğreten 30 yaşında olmam ile beraber her gün işten gelip yeni bir video bilgi kapsamında kanalını incelemem ve izledigim videoları tekrar tekrar izleyip izlettirmem. Teşekkür ederim koca yürekli adam hayatımıza bilimi güzellikleri bilgiyi kattığın için.. Ayrıca sizden parapsikoloji hakkında bir video istiyorum. Size ve ailenize mutlu huzurlu ve sağlıklı yıllar ve başarılarınızın devamını diliyorum.

Barış abi bu kitaplar arasında mark mansonun kitabını da göreceğimden o kadar emindim ki ama göremedim nedenini sormam umarım absürt kaçmaz 🙂

barış abi okul stresinden çıktım ve ben tatilde kendimi tekrardan uzayın derinliklerine bırakmak istiyorum. Bizler için uzay ile ilgili kitap veya dergiler önerir misin ? <3

Barış Abi bence OKU serisine yeniden devam edelim.Senin videolarını yaptığın kitaplar sayesinde kendimi çok gelişirdim.Hem de kitap okuma alışkanlığı kazandım.Her gittiğim yere götürüyorum yani o derece ;))) Sen ne iyi bir adamsın ya

Barış abi ben 8’e geçtim LGS daha çok okumaya yönelik olduğundan yaşı biraz daha küçük olanlara göre de bir kitap listesi hazırlayabilir misin? teşekkürler

Selam!
Umarım Barış abi sesini duyar ve öyle bir video çeker. Bende 16 yaşındayın ve bende yazar olmak istiyorum. Daha önce bende Wattpad’den yazmaya karar verdim. Fakat sonradan kendime bir söz verdim. ‘Yazdığım şeyleri daha zamanı gelmeden kimseyle paylaşmamak’

Umarım isteğin gerçekleşir ve yazar olursun. İyi günler!

barış abi bir kitap kurdu olarak beni hayal kırıklığına uğrattın açıkcası. Önerdiğin 12 kitabın arasında en azından şunların yer almasını beklerdim Fahrenheit 451, Sineklerin Tanrısı, George orwell’dan 1984 veya Hayvan Çiftliği Sabahattin Ali’den İçimizde ki Şeytan Veya bir başka kitap olan Cesur Yeni Dünya. Son olarak şunu belirtmeden geçmek istemiyorum Barış abi Fahrenheit 451 kitabının yazarı zamanında şöyle demiş (yada bu anlama gelen birşey) “Birgün teknoloji o kadar gelişecek ki insanlar kitap okumayacak veya okumaya ihtiyaç duymayacak” taaa 1950 yıllarında televizyonun yeni yeni insanların evine girmeye başladığı zamanlar yazar böyle birşey demiş ve konusu kitapların yakılması olan Fahrenheit 451 kitabını yazmış çok doğru ki günümüzde artık insanlar kitap okumak yerine kitap okumayı tercih ediyorlar Teknoloji geliştikçe insanlar aptallaşacak diye de bir söz var yine çok haklı bir söz ne varsa eskilerde var bir de barış abimde 🙂

Merhaba Barış bey tavsiyeleriniz için teşekkür ediyorum. Kitapları hem kendim hem ailem hemde öğrencilerim için listeme alıyorum. Bu kadar yorum arasından bunu görebilecek misiniz bilmiyorum ama sadece şunu söylemek istedim. Yaz tatili artık 3 ay değil ve önümüzdeki Eğitim-Öğretim yılı 9 Eylül de başlıyor. teşekkürler

Merhabalar,
Öncelikle önerdiğiniz kitapların gerçekten çok nitelikli olduğuna inanıyorum, Türk gencinin ufuğunu bu şekilde açtığınız için hakkınız da ödenemez. Teknoloji ile kitap okumanın birleştirilmesi ne kadar yeni jenerasyona uyum sağlayacak bir fikir olarak karşımıza çıksa da şunu belirtmeden geçemeyeceğim: piyasada kitap bulmakta çok zorlanıyorum. Önerdiğiniz kitapların neredeyse yarısını ne kitapçılar satıyor ne de online platformlardan satın alabiliyorum. Bu durum çoğu zaman hem okuyucunun bütçesini zorluyor, ayrıca çok heves kırıcı olduğunu düşünüyorum. Ancak benim bu sorunu sadece yazılı ifade etmem pek birşeyi değiştirmeyecek. Sizin kanalınızı ilgiyle izleyen ve bu kitaplardan faydalanmak isteyen her yaştan insan var. Bu soruna biz bir çözüm getiremez miyiz? Okunur mu bilemiyorum. Yine de teşekkürler.

Abi kimya ile çok ilgiliyim ama kimya konusunu araştıracak kaynağım yok bana çok kapsamlı kitap önerirmisin?

İyi Günler Barış Abi

Böyle yararlı bir video hazırladığınız için teşekkür ederim.Eğer 3 ay boyunca izleyeceğimiz bilim kurgu filmleri veya bize yararlı olacak fillerle ilgili bir video yaparsanız çok sevinirim.

Seviliyorsunuz…

Barış abi seni çok severek takip ediyorum yaptığın videolar bana çok yardımcı oluyor aynı zamanda çok motive ediyor. Senin yazılarını bir kitaptan okumak çok isterim inşallah ilerleyen zamanlarda senin yazılarını bir kitaptan okuyabilirim.

Tavsiyelerine kulak verdiğim, söylediği her şeyi anlamanın yanı sıra içselleştirmeye önem verdiğim nadir hayat hocalarımdansınız. Benim için değerlisiniz . Benim de dahil olduğum günümüz problemleri olan , istikrarsızlık , motivasyon eksikliği ,dikkat dağınıklığı gibi konularda kendimizi eğitmemiz için önerilerinizi paylaştığınız bir video gelirse sizden, çok mutlu olurum. Çünkü sizi dinlerim..

Barış bey bu kitapları toplu halde alabileceğimiz şekilde bir pack haline getirilmesini sağlasanız ve dolayısıyla bir de indirim koduyla seyircilerinize bir jest yapsanız çok da fena olmaz. Bizler de bu sayede gerek yurtdışından gerekse yurtiçinden siparişini verip kitaplara uygun fiyata ulaşabiliriz. Zira kitap fiyatları kimi zaman el yakıyor.
Teşekkürler.

Sizi seviyoruz. İyi ki varsınız.

Madem burda okuduğunuz bir yorumdan yola çıkarak bu videoyu hazırladınız ben şansımı bir de burda deneyeyim. Bizim bir tiyatro grubumuz var hatta 20 Haziran Perşembe günü oyunumuzu sergiledik. Malesef insanlar tiyatroya karşı çok ön yargılı. Biz de insanlara tiyatro nedir nasıl gelişir gibi soruların cevaplarını vermek istiyoruz. İmkanlarımız sınırlı olduğu için fazla insana ulaşamıyoruz. Tiyatroyla ilgili bir video yapıp bize destek olursanız çok seviniriz.

Madem burda gördüğünüz yorumdan yola çıkarak bu videoyu hazırladınız ben bir de burda şansımı deneyeyim. Bizim bir tiyatro ekibimiz var ve olabildiğince daha fazla insana ulaşmaya çalışıyoruz. Malesef imkanlarımız kısıtlı ve insanlar tiyatroya karşı ön yargılı olduğu için bunu çok başaramıyoruz. Siz de tiyatroyla ilgili bir video yapıp bize destek olursanız çok seviniriz.

Dünyayı Değiştiren 5 Denklem’i eklemeyi düşünmüş müydünüz? Bence ölmeden okunması gereken 10 kitaptan biri.

Bugün kitap siparişlerim geldi bu listeyi bitirmekle hevesliyim hayatım da çok fazla kitap okumadım başlıyorum bugün okumaya Her şey için teşekkürler Barış Abi……

Merhaba barış ağabey;

Okumak gelişimin parçası bazen, iyi bir okur oluyorum kendimi aradığım kitap ve sayfalarda bulmak çabası ve hatta o dünyada var olduğuma inanıyorum. Bir yandan datne bir yandan don kişot olabildiğince dibe dalmak ancak ; Boğulmamak ama bu esnada kayboluyorum ve kendimi yazarken buluyorum, hiç bir kitap veya hikayelerde bulmadığım kadar iyi hissediyorum ancak, burada yapmam gerekenden daha çok izlemem gereken nice yollar var. Bana hangi yönü nasıl izleyeceğim konusunda yardımcı olabilirsen sevinirim. Şimdiden bunca bunaltıcı benden ve gereksiz kelimelerle kafanı yordum sağlık ve sevgi ile kal .T.A.

Not: Yazdığım bir şiir kitabı denemelerim var tabi okumak istersen.

Bir çok internet sitesinde hesapladım 200 tl yi aşıyor herkesin bütçesi almak için yeterli değil tıpkı makyaj youtube kanalı olanlar sitelerle ve ya markalarla anlaşarak paket hazırlıyorlar normal de içindeki ürünlerin toplamı 200 tl ise 100 tl ye düşürebiliyorlar paket adına da kendi isimlerini koyuyorlar acaba sizde öyle bir şey mi yapsanız herhangi bi siteyle anlaşsanız barış özcan okuma paketi olarak bence çok güzel olur

Selamlar,
barış bey büyükler için yaptığınız bu 12 kitap öneriniz gibi 6 yaş için okuma yazmayı yeni öğrenmeye başlayan çocuklar için de yapabilir misiniz?

Barış abi gerçekten her anlamda çok faydalı oluyorsun bize ve her anlamda bilgi yüklemesi yapıyoruz olabildiğince takip etmeye çalışıyorum ve gerçekten de çok güzel bir hitabet yeteneğin var hem söylediklerin hemde söyleyiş tarzın çok etkileyici bunu nasıl sağlıyorsun bu anlamda kendimizi geliştirmek için neler yapabiliriz bununla ilgili bir video yapabilirsen seviniriz 🙂

Barış Bey Merhabalar, Öncelikle Kitaplarinizdan Çok Etkilendim, Aslında bu kitapları Oğlum Muhammed’in okumasını çok istiyorum ve bende bunları severek okuyacağım, Kendisi sürekli Herry Potter Dizisini Tamamladı, Alacakaranlık Kuşağı Dizisini Tamamladı Ama bu kitapların ona hiçbir şekilde yararlı olacağını sanmıyorum, ona yararlı ve hayattan birşeyler öğrenebileceği kitapları okumasını istiyorum

Barış Abi
Sana bir kitap önermek istiyorum. Bu kitap çok bilinmeyen ama bilinmesi gereken kitaplar arasında ve bu kitabın serisi de var. Buna rağmen ben serinin arasından Piyon-Aimée Carter kitabını sevdim. Serinin diğer kitapları ise Vezir ve Şah.
Not: Kitap satrançla alakalı değil sadece satrança benzetme yapılmıştır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir